TR.F.29
TR.F.31
TR.F.30
TR.F.28
TRAUM21
TRAUMA6
TRAUM1
TRAUMA10
TRAUMA4
TRAUMA5
TRAUM2

PARAGYPSIET


“Wie of wat zijn in onze maatschappij de parasieten zoals Marius Von Mayenburg ze beschreef in zijn theatertekst Parasieten?”. Paragypsiet schetst een rauwe wereld waarin mensen en structuren de ander kleineren en hen naar de rand van de maatschappij schuiven, terwijl ze zelf niet zonder de zorg van die ander kunnen.
Paragypsiet is een levensechte paradox waar mensen zich verhullen in zelfmedelijden, maar niet in staat zijn om de ander lief te hebben. Alle personages kwijnen weg in individualiteit.

Terwijl de acteurs fragmenten uit Parasieten spelen, wordt het des te duidelijker hoe zelfs het theatercollectief onderling parasiteert en door hogere structuren geparasiteerd wordt.
Iedereen drijft en wordt gedreven tot ultieme waanzin.

Het geheel vormt een eindeloos kluwen van onverdraagzaamheid waarin tevergeefs geworsteld wordt met het onvermogen om samen te leven. Paragypsiet is een tragikomische hyperbool die krast tot in de zwakke plek van de samenleving. Traumafestival vertolkt de voorstelling in een setting die iets weg heeft van een circus, zigeunerkamp en een theater ineen.

Regie

Gökhan GIRGINOL

Spel

Winne VERBRUGGHE

Ali Can ÜNAL

Yanu SCHEPENS

Gökhan KIZILBUGA

Lichtontwerp

Liam VAN BELLE

Geluidsontwerp

Thibault ANNOOT

Productieleiding

Tim VERMORGEN